Dostosowania wymagań edukacyjnych:
- język polski
- języki obce
- historia i wiedza o społeczeństwie
- człowiek w świecie współczesnym
- plastyka
- dostosowanie wymagań edukacyjnych z matematyki, fizyki, chemii, informatyki, biologii, geografii
- wiedza o kulturze
- podstawy przedsiębiorczości
- teoretyczne przedmioty zawodowe
- przedmioty zawodowe wymagające wykonywania ćwiczeń praktycznych
- szkolenie praktyczne
Wymagania edukacyjne dla absolwentów szkoły podstawowej:
- PZO – język polski
- język polski klasa 1
- język polski – BS2S klasa 1
- język polski kl 3 technikum
- język polski – klasa 1 BSIS
- język polski kl. 2 BSIS
- plastyka klasa 1
- człowiek w świecie współczesnym
- plastyka oraz człowiek w świecie współczesnym
- wymagania edukacyjne języki obce
- historia – klasa I technikum
- historia – klasa I BSIS
- wos klasy 4 cz. 1
- wos klasy 4 cz. 2
- hit klasy 1 technikum
- matematyka BSIIS PP semestr 1-4
- matematyka BSIS klasa 1-3
- matematyka technikum klasa 1-5
- fizyka część 1, część 2, część 3
- chemia – technikum poziom podstawowy
- chemia – BSIS
- biologia kl. 2 technikum
- biologia – technikum kl. 3 i 4 1 sem.
- biologia – technikum kl. 4 2 sem.
- biologia BSIS kl. 1
- biologia BSIS kl. 2
- biologia BSIS kl. 3
- geografia część 1
- geografia część 2
- geografia część 3
- edb
- informatyka kl.1 technikum
- informatyka kl. 2 technikum
- informatyka kl. 3 technikum
- informatyka – BSIS
- podstawy przedsiębiorczości – BSIS
- podstawy przedsiębiorczości – technikum
- wychowanie fizyczne
Przedmioty zawodowe
- PZO
- technik żywienia i usług gastronomicznych
- technik usług kelnerskich
- technik eksploatacji portów i terminali
- kucharz
- magazynier logistyk
Wymagania edukacyjne dla absolwentów gimnazjum:
- język polski kl. 2
- język polski kl. 3
- język polski kl. 4
- język polski BS kl. 2
- język polski zsz kl. 3
- język angielski BSIS
- język angielski technikum klasa II
- język angielski technikum klasa III
- język angielski technikum klasa IV podstawa
- język angielski technikum klas IV rozszerzenie
- język niemiecki
- wiedza o kulturze
- człowiek w świecie współczesnym
- historia kl. 2
- historia i społeczeństwo kl. 3
- historia i społeczeństwo kl. 4
- historia BSIS klasa II
- wos poziom podstawowy
- chemia – poziom rozszerzony
- 2A informatyka zawodowa
- matematyka – BSIS
- matematyka BSIIS PG semestr 1-4
- matematyka technikum PG klasa 1-4
- edb
- geografia poziom podstawowy
- geografia poziom rozszerzony 1
- geografia poziom rozszerzony 2
- geografia poziom rozszerzony 3
- biologia – BSIS
- biologia – technikum
- podstawy przedsiębiorczości
- podstawy przedsiębiorczości – BSIS
- wychowanie fizyczne
Przedmioty zawodowe
- PZO
- technik żywienia i usług gastronomicznych
- technik usług kelnerskich
- technik eksploatacji portów i terminali
- kelner
- kucharz
- magazynier logistyk
- technik żywienia i usług gastronomicznych – praktyka zawodowa
- technik żywienia i usług gastronomicznych – zajęcia praktyczne
- technik eksploatacji portów i terminali – praktyka zawodowa
- technik usług kelnerskich – praktyka zawodowa
- kucharz – zajęcia praktyczne