29 listopada 2018 r.
„Wołowina raz jeszcze” – pod takim tytułem odbyły się kolejne warsztaty z cyklu „Najlepsi pod okiem mistrzów”, tym razem prowadził je pan Piotr Rolnik, absolwent naszej szkoły a obecnie szef kuchni w hotelu Courtyard by Marriott w Katowicach.
Było smacznie i kolorowo.
Uczestnicy z uwagą słuchali szefa i wykonywali jego polecenia. Udało im się stworzyć pyszne dania z wykorzystaniem wołowiny i warzyw. Ciekawe było wędzenie ziemniaków i opalanie ich palnikiem w celu otrzymania charakterystycznego smaku ziemniaków z ogniska. Można było kolejny raz docenić walory smakowe mięsa wołowego, które jest wciąż mało popularne na naszych stołach.
Szef podsumował pracę uczniów i pochwalił ich za chęć do pracy i zaangażowanie.
Na koniec wszyscy otrzymali certyfikaty udziału w warsztatach.
Dziękujemy panu Piotrowi za poświęcony czas i przekazanie tak wielu cennych informacji.
/BG/