Jesteśmy gospodarzami etapu wojewódzkiego
Turnieju na Najlepszego Ucznia w Zawodzie Kucharz
Edycja 2023/24
21 lutego w naszej szkole odbył się etap wojewódzki Turnieju na Najlepszego Ucznia w Zawodzie kucharz. Tematem przewodnim tej edycji były Kuchnia regionalna w nowoczesnej odsłonie.
Edycja 2022/23
22 lutego w naszej szkole odbył się etap wojewódzki V Turnieju na Najlepszego Ucznia w Zawodzie kucharz. Tematem przewodnim tej edycji były Wariacje kulinarne z rybami w roli głównej.
Więcej szczegółów i fotorelacja >>
Edycja 2021/22
Temat wiodący w roku szkolnym 2021/2022: „Tradycyjne potrawy śląskie na stuletnim zabrzańskim stole”.
Edycja 2019/20
08 stycznia 2020 r. w Zespole Szkół Gastronomicznych w Katowicach odbyły się eliminacje wojewódzkie do finału Trzeciego Ogólnopolskiego Turnieju na Najlepszego Ucznia w Zawodzie Kucharz. W konkursie udział brało 8 uczniów z 6 szkół. Konkurs objęty jest patronatem Kuratorium Oświaty co finalistom 3 etapu daje możliwość zwolnienia z egzaminu zawodowego T.6. Tematem tegorocznego konkursu był: Królik w roli głównej.
Więcej szczegółów i relacja z konkursu >>
Relacja z turnieju 2018/19:
24 stycznia 2019 r. w naszej szkole odbyły się eliminacje wojewódzkie do finału Ogólnopolskiego Turnieju na Najlepszego Ucznia w Zawodzie Kucharz. W konkursie udział brało 12 uczniów z 8 szkół.
Konkurs objęty jest patronatem Kuratorium Oświaty co finalistom 3 etapu daje możliwość zwolnienia z egzaminu zawodowego T.6.
Tematem tegorocznego konkursu były: Wariacje z wieprzowiną.
Więcej szczegółów i fotorelacja >>
Relacja z turnieju 2017/18:
Temat turnieju: „Potrawy z drobiem w roli głównej”
Termin – 5.01.2018 r. godz. 9.00
Miejsce – Zespół Szkół Gastronomicznych im. Gustawa Morcinka
więcej zdjęć znajdziecie na naszym facebooku >>