Turniej

Jesteśmy gospodarzami etapu wojewódzkiego

 Turnieju na Najlepszego Ucznia w Zawodzie Kucharz

 

Edycja 2022/23

22 lutego w naszej szkole odbył się etap wojewódzki V Turnieju na Najlepszego Ucznia w Zawodzie kucharz. Tematem przewodnim tej edycji były Wariacje kulinarne z rybami w roli głównej.

Więcej szczegółów i fotorelacja >>


Edycja 2021/22

Temat wiodący w roku szkolnym 2021/2022: „Tradycyjne potrawy śląskie na stuletnim zabrzańskim stole”.


Edycja 2019/20

08 stycznia 2020 r. w Zespole Szkół Gastronomicznych w Katowicach odbyły się eliminacje wojewódzkie do finału Trzeciego Ogólnopolskiego Turnieju na Najlepszego Ucznia w Zawodzie Kucharz. W konkursie udział brało 8 uczniów z 6 szkół. Konkurs objęty jest patronatem Kuratorium Oświaty co finalistom 3 etapu daje możliwość zwolnienia z egzaminu zawodowego T.6. Tematem tegorocznego konkursu był: Królik w roli głównej.

Więcej szczegółów i relacja z konkursu >>

 


Relacja z turnieju 2018/19:

24 stycznia 2019 r. w naszej szkole odbyły się eliminacje wojewódzkie do finału Ogólnopolskiego Turnieju na Najlepszego Ucznia w Zawodzie Kucharz. W konkursie udział brało 12 uczniów z 8 szkół.

Konkurs objęty jest patronatem Kuratorium Oświaty co finalistom 3 etapu daje możliwość zwolnienia z egzaminu zawodowego T.6.

Tematem tegorocznego konkursu były: Wariacje z wieprzowiną.

Więcej szczegółów i fotorelacja >>

 


Relacja z turnieju 2017/18:

Temat turnieju: „Potrawy z drobiem w roli głównej

Termin – 5.01.2018 r. godz. 9.00

Miejsce – Zespół Szkół Gastronomicznych im. Gustawa Morcinka

    

więcej zdjęć znajdziecie na naszym facebooku  >>