Projekt zakończony
„Na fali Erasmusa – Grecja” to projekt, który realizujemy w ramach przyznanej akredytacji. Założenia i cele projektu są ściśle powiązane z Programem Rozwoju Zespołu Szkół Gastronomicznych im. Gustawa Morcinka w Katowicach. Wpisują się także w potrzeby miasta Katowice, które jest prężnie rozwijającym się centrum kultury ze stale zwiększającą się infrastrukturą hotelowo-gastronomiczną, rosnącą bazą przedsiębiorstw z branży spedycyjno-logistycznej, prężnie rozwijającym się portem lotniczym oraz dużą liczbą często podróżujących mieszkańców.
Uczestnikami projektu będzie młodzież kształcąca się w zawodach technik żywienia i usług gastronomicznych, technik usług kelnerskich, technik eksploatacji portów i terminali, technik logistyk oraz kucharz i magazynier-logistyk a także nauczyciele przedmiotów zawodowych.
Projekt nastawiony jest na zdobycie wiedzy i umiejętności praktycznych u wszystkich uczestników a także doskonalenie języka angielskiego oraz podstawowego słownictwa języka greckiego. Projekt realizowany jest w ramach Programu Erasmus+.
Zgodnie z planem wyślemy do Nei Pori >> w Grecji 6 nauczycieli kształcenia zawodowego w dwóch grupach na dwutygodniowe staże zawodowe odbywane w zakładach pracy w okresie od maja do czerwca 2023 r. oraz 18 uczniów z 2 opiekunami na trzytygodniowe praktyki zawodowe w czerwcu 2023 r .
Dokumenty:
Podsumowanie:
- Podsumowanie projektu – film
- Logistyka w Grecji
- Konspekty lekcji – firma logistyczna
- Kuchnia grecka
- Kuchnia grecka – warsztaty kulinarne
- Kuchnia grecka
- Kuchnia grecka w języku angielskim i niemieckim konspekt lekcji
Zapraszamy również na nasz profil na Facebooku: Na Fali Erasmusa – Grecja, gdzie znajdziecie fotorelacje uczestników projektu dzień po dniu 🙂