„Na fali Erasmusa – Hiszpania” to projekt, który realizujemy w ramach przyznanej akredytacji. Założenia i cele projektu są ściśle powiązane z Programem Rozwoju Zespołu Szkół Gastronomicznych im. Gustawa Morcinka w Katowicach. Wpisują się także w potrzeby miasta Katowice, które jest prężnie rozwijającym się centrum kultury ze stale zwiększającą się infrastrukturą hotelowo- gastronomiczną, rosnąca bazą przedsiębiorstw z branży spedycyjno-logistycznej, prężnie rozwijającym się portem lotniczym oraz dużą ilością często podróżujących mieszkańców.
Uczestnikami projektu będzie młodzież kształcąca się w zawodach technik żywienia i usług gastronomicznych, technik usług kelnerskich, technik eksploatacji portów i terminali, oraz kucharz, kelner, pracownik obsługi hotelowej i magazynier-logistyk a także nauczyciele przedmiotów zawodowych.
Projekt nastawiony jest na zdobycie wiedzy i umiejętności praktycznych u wszystkich uczestników a także doskonalenie języka angielskiego oraz podstawowego słownictwa języka hiszpańskiego. Projekt realizowany jest w ramach Programu Erasmus+
Zgodnie z planem wyślemy do Malagi w Hiszpanii 4 nauczycieli kształcenia zawodowego, w dwóch grupach, na dwutygodniowy job shadowing odbywany w zakładach pracy w okresie od marca do maja 2025 r. oraz 20 uczniów z 2 opiekunami na trzytygodniowe praktyki zawodowe w maju 2025 r .
Dokumenty rekrutacyjne i więcej informacji znajdziesz tutaj >>
Zapraszamy również na nasz profil Facebooka: Na Fali Erasmusa – znajdziecie tutaj fotorelacje z wyjazdów i najświeższe informacje!