Podpatrzone w pracowni gastronomicznej

Pracowania technologii gastronomicznej – 1 żu. Dzisiaj poznaliśmy ciekawe sposoby obróbki termicznej mięs. Przygotowaliśmy talerz mięs 🍛🍲 składający się z: 👉roladki z karkówki wieprzowej faszerowanej masą mieloną gotowanej metodą sous vide, 👉konfitowanych udek kaczych, 👉duszonej pieczeni wołowej z paprykową nutą i 👉schabu faszerowanego śliwką pieczonego wolno w ziołach. 😋😊 Ponieważ wszystkie te metody opierają się na działaniu stosunkowo niskich temperatur, czas obróbki jest wydłużony do 2-3 godzin. Żeby osłodzić sobie czas oczekiwania, przygotowaliśmy kilka ciekawych deserów: 👉ciasto z kaszy gryczanej z orzechami i żurawiną, 👉ciasto kokosowe z kremem budyniowym, 👉brownie, 👉babeczki z dyni z kremem maślanym i 👉torcik z kaszy jaglanej z malinami i kremem mascarpone. 😊😋
/E.R./