Wizyta studyjna w ramach współpracy miast partnerskich: dzień
We czwartek nasi goście wzięli udział w wyjątkowych warsztatach poświęconych kuchni śląskiej w nowej odsłonie. Prowadzącymi byli doświadczeni szefowie kuchni z renomowanych restauracji na Śląsku: Dawid Pietrasz (Bistro Kłos Katowice), Dariusz Barański (Hotel Platan Chrzanów), Sebastian Nieckuła (Restauracja Tree Amici Będzin) oraz Tomasz Sobczyk (zastępca Szefa Kuchni Bistro Kłos Katowice).
Uczestnicy warsztatów mieli okazję zgłębić tajniki regionalnych smaków i nowoczesnych technik kulinarnych. Dzięki zaangażowaniu i pasji naszych prowadzących, przygotowywane dania były prawdziwą ucztą zarówno dla podniebienia, jak i oka.
Szczególnym punktem programu tego dnia był również widowiskowy pokaz flambirowania, który dla naszych gości przygotowali pan Fabrice Portier oraz Dawid Labus z klasy 3EKE.
Dzień zakończyliśmy podsumowaniem i refleksjami nad dotychczasowymi wspólnymi działaniami. Był to niezwykle owocny czas pełen nauki, kreatywności i wymiany doświadczeń!
Fotorelacja: Karolina Jaromin